úterý 24. února 2009

Vivat Prima!


Normálně moc televizní gastropořady nesleduji, ale na tento se fakt těším. Díky tramvajové reklamě jsem se v neděli dozvěděl, že TV Prima chystá na příští týden, čtvrtek 5. 3. 2009, pilotní díl nového pořadu Ano, šéfe! Bude zaměřen na kvalitu českých restaurací a jeho průvodce, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si v něm posvítí na kvalitu připravovaných jídel, pokusí se zjistit, proč navštívená restaurace nefunguje lépe, naučí kuchaře v podniku používat suroviny tak, aby host nedostal na talíř nepoživatelný blivajz, vymyslí nové menu ...

Prostě pořad slibuje jak dávku zábavy, tak zajímavých informací. Po vařících herečkách, rozjuchaných „klucích v akci“ a rozpliznutých Babicových dobrotách by to mohla být příjemná změna. Aspoň doufám...


18 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Z upoutávek mi to připadá něco jako G.Ramsay a jeho Noční můry... Uvidíme :-)
P.

pan Kolíček řekl(a)...

Papaja:
určitě to tím bude inspirovaný :o)

Anonymní řekl(a)...

Tak co, jaké to bylo?
aida

pan Kolíček řekl(a)...

aida:
A vy jste se nekoukala? Myslel jsem si, že bude půlka kuchtícího národa přikovaná k televizi - od profíků až po nás, co krájíme cibuli tupým nožem na velký kostky a k tomu ještě 3 minuty... :o)) Ale jo, docela fajn, jen byla škoda, že se musel Pohlreich tak držet - já měl chuť toho blbouna, co měl pocit, že si pořídí hospodu jen proto aby na něho druzí dřeli, chytnout pod krkem. Taky mě překvapila ta naivita - mylet si, že se za tak krátkou dobu po úpravách lidé naučí do podniku chodit... I kdyby zůstal majitel u konceptu pana Pohlreicha, byl by to v české "minutkové" společnosti na malém městě běh na dlouhou trať. Bohužel.To by snad bylo třeba změnit i název a hospoda by se musela začít tvářit jako něco zgruntu nového. A taky jsem litoval, že to Prima neodvysílala až po desáté - to vypípávání trefných sprosťárniček bylo trapné, naopak by pořad přinejmenším okořenily.

Anonymní řekl(a)...

Chtěla jsem psát hned včera :-)

Já myslím, že první díl se moc povedl! V osobě majitele restaurace by se určitě poznalo velké procento majitelů českých hospod a restaurací. Myslí si, že když si koupí hospodu, bude to je a jejich off-road dobře živit a bez práce. Omyl! Majítel MUSÍ mít představu, vědět, co chce a vést tím směrem personál. Ale hlavně provoz restaurace musí ZNÁT. Tohle hovado vůbec netušilo, o čem hospoda je. Měla jsem strach, že po vzoru pořadu s GR bude vše přehnaně vulgární a drsné, ale pan Pohlreich je, zdá se, pro účinkování před kamerou jako stvořený. Projevil se jako velký sympaťák. Profík je bezesporu. A co se mi líbilo? Že se nekonal žádný happy-end. Národu bylo ukázáno, CO je bohužel běžné a panu majitel si může ponechat svou nesmrtelnou hlavu. Protože kde nic není, ani smrt nebere. Celý podnik držel na nohách jen ten kuchař, kterého by navrhovaná změna dokonce bavila.

Budu se zájmem očekávat další díl :-)

Anonymní řekl(a)...

Pořad se mi líbil. Ale ta představa, že to takto chodí skoro ve všech restauracích, je příšerná.Naštěstí venku moc nejíme, je nám jasné, že si doma uvaříme lépe a hlavně víme co tam dáváme.
Majitel restaurace by měl mít vztah k vaření, měl by být labužník, měl by mít chuť lidem nabídnout kvalitu a měl by mít radost ze spokojených strávníků. A také by měl finančně motivovat personál. Kdybych měla restauraci (což by se mi líbilo, protože bych měla radost, že můžu lidem nabídnout to, co nám chutná, co dobře umíme, co je vlasně příjemné), tak bych pro spokojenost strávníků udělala maximum.Také bych měla pečlivě vybraný personál z lidí, o kterých vím, že mají stejné ambice a přístup ke gastronomii jako já: nabídnout skvělou kuchyniz kvalitních surovin, v příjemné prostředí. Úplně stejně jako když k nám přijde návštěva.
Už se těším na další díly, ae myslim si, že další přihlášené restaurace už budou vědět co je čeká. Tudíž kuchyně budou čistější, hnusy schované na pozdější použití,...

pan Kolíček řekl(a)...

Bali:
takže byste ve své hospodě dělala pravý opak toho co předvedl ten diskotékovej magor :o)) Až si to přání splníte, dejte vědet, rád váš podnik navštívím :o))) Já si v restauracích dávám většinou hotovky - jednak je kvůli nízkému počtu osob v domácnosti neděláme tak často (vařte se se svíčkovou pro dva!) a navíc mám pocit, že se na nich víc projeví schopnosti kuchaře. Poprášit kuřecí prso kupovanou směskou koření, připlesknout na to plátek dušené skorošunky, kolečko ananasu z plechovky a celé to zakrýt plátkem aidamu (snad zatím ne alternativu) umí totiž fakt každý kopyto.
Papaja:
nesmrtelná hlava - pekelně výstižný obrat :o)) Já myslím, že by ta změna bavila snad všechny v tom podniku, až na pana majitele. Ale možná, že ani on by nebyl tolik proti - jen kdyby tam nemusel chodit - to by se totiž nemohl věnovat slečně, co ho doprovázela pozdě odpoledne jakoby se nic nedělo. Pohlreich byl úžasnej, jako by se rodila nová mediální hvězda :o) A dokonce se jako celkem fajn nakonec projevil i ten kuchař. No, už se taky těším na další díly :o))

Anonymní řekl(a)...

Ještě dodatečně: ne, nedívala, zapomněla jsem na to. Ale jak bude čas, určitě si to pustám z netu (na jiných blozích už byly odkazy kde hledat). Jak to tak porůznu čtu, ohlasy jsou vesměs pozitivní, jsem zvědavá.
aida
P.S. Když si pustím Váš blog z jiného PC (v práci), zobrazuje se mi hodně zpřeházeně, nevíte, čím by to mohlo být?

pan Kolíček řekl(a)...

aida:
tak to fakt nevím, moc tomu nerozumím, možná by vám poradil správce sítě. Ale matně si vzpomínám, že už se mě na to někdo ptal loni - jestli jste to dokonce nebyla vy :o)

Anonymní řekl(a)...

Asi ne, stalo se mi to prvně. Např. teď v pátek jsem z toho druhého PC viděla nadpis Vivat Prima, pod tím článek od výstavě. A nejnovější článek jsem tam neviděla vůbec.
aida

pan Kolíček řekl(a)...

aida:
to je mi moc líto, ale nevím co Vám na to říct, nic jinýho mě totiž nenapadá - schválně jsem se ptal známých co sem chodí jestli s tím taky někdy mají problémy a prý vše v poho... :o(

Anonymní řekl(a)...

Asi budou nějaké problémy na mé straně, přeci jen koukám z hodně zabezpečené sítě. ;-) Ptát se na to našeho IT ze stejných důvodů taky radši nebudu. Mějte se!
aida

pan Kolíček řekl(a)...

aida:
no jo, holt budete muset v práci pracovat a nechat si blogy napak :o))) Přeji Vám krásný den :o)

Anonymní řekl(a)...

No, to jste mi to teda nandal, za dobrotu na žebrotu. ;-) :-)))
V práci samozřejmě pracuju, ale taky mám nějaké ty pauzy ze zákona - třeba na rozdíl od kolegů nechodím na oběd a čtu si, to snad není nic proti ničemu, když je navíc internet moje více méně pracovní pomůcka. Nic ve zlém, ano?
aida

pan Kolíček řekl(a)...

aida:
ano, ano, ano... :o))) Ale k tomu čtení taky něco zakousněte - ať u toho počítače nakonec nesedí jen hladová kostra :o))

Anonymní řekl(a)...

Taky jsem Vivat Prima pár dní neviděla. Najednou byla pod tím výstava. A teď je vše OK.
Naše www se také zobrazují jinak ve Firefoxu (hůře a šedě) a jinak v IE (uspořádaně a v trikolóře).
Tak nevím :-(

Anonymní řekl(a)...

Bali: asi jste na to kápla, rozdíl bude nejspíš v prohlížečích, doma mám Mozzilu, v práci IE. Na který z nich to optimalizujete, pane K.?
aida

Anonymní řekl(a)...

...pardon, Mozillu... ;-)