čtvrtek 27. listopadu 2008

Pozvánka na Adventní trhové slavnosti


Tuto sobotu, 29. listopadu, máte poslední možnost navštívit tišnovské trhy. Akce pod názvem Adventní trhové slavnosti, kterou pořádá sdružení Za sebevědomé Tišnovsko a město Tišnov, bude tečkou za uplynulou trhovou sezónou, která skončila 1. listopadu.

Mezi 8 a 11 hodinou se můžete na náměstí těšit z nabídky výrobců z Tišnovska a blízkého okolí - adventní věnce a dekorace, vánoční cukroví, martinské víno, netradiční dárky pod stromeček (vlněné výrobky, patchwork, malované hedvábí ...), sýry, mošt, domácí zabijačka. Na zahřátí se bude prodávat horká medovina, svařené víno, grog a tak dále, je toho spousta. Úplný seznam prodejců najdete na trhy.tisnovsko.eu.

Chybět nebude ani kulturní program, návštěvníkům zahraje soubor Donava - cimbál, housle, harmonika, basa ... a hlavně pro děti bude od 10 hodin nachystána pohádka O líné vodnici a zlé mořské babici, kterou sehraje Jarka Eliášová a Jarka Burešová z Rosic.

Na viděnou v sobotu, ale nezaspěte - největší výběr bude po osmé ranní! Kolíček

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Já tomu asi úplně přesně nerozumím, Adventní trhové slavnosti skončí den před začátkem adventu?

pan Kolíček řekl(a)...

Danka: já bych řekl, že organizátoří tím adventem myslí nejspíš celý víkend, přijeďte a zeptejte se osobně :o)

Anonymní řekl(a)...

A já to pochopila, že jsou to poslední trhy v tomto roce a k tomu má být ten doproprogram.
U nás už začaly adventní trhy se vší parádou :)

pan Kolíček řekl(a)...

schnytlik:
v Brně už taky...a tak nám na náměstí Svobody opět vlají noční košile a těch peněženek co je na stáncích... No děs!! A spousta stánků je prázdná a na nich významná cedulka "poslední místa k pronájmu". To by mě zajímalo, kdo si to za ty desetitisíce pronajme!

ichko řekl(a)...

Ale proč je to tak brzy, chjo :( Po tom běsu, co jsem dnes zahlédla z bezpečné vzdálenosti na svoboďáku to vypadá tak pozitivně a idylicky... Jenomže v sobotu před osmou nevytáhnu z pelechu ani naše psy, natož sebe:(

pan Kolíček řekl(a)...

ichko:
tak to vám nepovím, samotnýho mě to štve. Proč myslíte, že píšu tak brzo ráno? - za chvíli mi jede vlak :((

Anonymní řekl(a)...

Pane Kolicku, Ichko, tak to mě mrzí, že je máte "hnusný";(
U nás jsou trhy fakt pěkný,žádný peněženky ani košile. Ale spousta vůní, milých usměvavých lidí, až mi to vyrazilo dech. No, mrkněte: http://schnytlik.blog.cz/0811/tak-uz-je-to-tady

Anonymní řekl(a)...

U nás začínají trhy 8.12. Nesmí se prodávat cédéčka, cigarety a alkohol, kromě medoviny a svařáku. Tak už se těším na vlající košile, peněženky a ponožky. Těch tam bývá i několik stánků....
Ale třeba to letos bude lepší, většina "asijských přátel" má již své kamenné obchody a nechce se jim mrznout venku.
Ovšem teď mne napadá, jestli bude mít kdo a co vůbec nabízet.
Zatím se dívám na věc optimisticky a těším se...:-))

Anonymní řekl(a)...

pan Kolíček:
tak doufám, že to ranní ptáče stálo za to, už se moc těším alespoň na report:)
schnytlik:
tiše závidím...:) ta vůně medoviny, klobásek a kaštanů by tu ještě byla, ale ti usměvaví a mílí lide jaksi chybí

pan Kolíček řekl(a)...

schnytlik:
snad se to do budoucna zlepší, myslím (doufám) že organizaci trhů má letos ta najtá společnost naposledy. Třeba se vám taky jednou vyrovnáme :o))
Tea:
a kde to je "u vás"? Začínám tiše závidět :o))
ichko:
no mrznul jsem jak vykopnutej hafan, ale bylo to příjemný. Dám dokupy fotky a pak to hodím na blog :o))

Anonymní řekl(a)...

Všichni: myslím, doufám, že se to zlepší na všech frontách :D Co se mi líbilo nejvíc, bylo to, že se nikdo nikam necpal, všichni byli v pohodě.Trhy můžou být sebekrásnější, ale když jsou lidi kolem protivný, tak to stejně nebude na nic :(
Takže široký úsměv nasadit a vyrazit za peněženkama :D

Anonymní řekl(a)...

Náhodou to zas taková tragédie není, každý rok tu někoho ze svého okolí donaviguju k nahřívacím polštářkům ze zrní, třešňových pecek, bylinek a podobných věcí :) Letos už jsem zase stihla udat ten svůj, tak tam půjdu sama. Už jsem byla i za tou paní, co je vyrábí, když jsme se stěhovali a já je chtěla jako polštářky do křesílek v nestandardním rozměru... Takže ať žijí vánoční trhy :)

pan Kolíček řekl(a)...

vlaďka:
když já na to vánoční prodírání se mezi davy, prošpikovanými cigánskými a jinými kapsáři, prostě nemám - zažívám při tom podobný stavy jako ty na letošním "svatomartinským"... Ale za ty polštářky to možná stojí, kdysi jsem si koupil pohankovej (myslím že v Rožnově...) a nemoh si to vynachválit - pro moji krční páteř to byly "hotový Píšťany" :o)