pondělí 4. února 2008

TV TIP!

Televizní tip pro nespavce - zítra, v úterý 25. 2., uvede ve 23:15 Česká televize na 2 programu dokument od rakouského režiséra Nikolause Geyrhaltera Náš denní chléb.

Film, bez jediného komentáře, ukazuje, co se ukrývá v jídle, které nakupujete ve svém supermarketu. Jak vlastně vznikají potraviny zabalené do lákavých obalů, nakolik je to dílo lidských rukou a na kolik automatizovaný proces. Myslím, že to bude "lákavá" podívaná :o)

zdroj: Česká televize

Hezký večer přeje pan Kolíček!

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

jj, už se těší, prý měl dost velkej úspěch na festivalu v Jihlavě :)

pan Kolíček řekl(a)...

Já taky, jestli neusnu :o))

pixy řekl(a)...

Díky za tip, ale to zklamání bylo TAK veliké... Je to patrně nejnudnější film století, vedle nějž jsou Tarkovského martyria akční bijáky. Ten režisér by možná s tou obsesí dlouhými minutovými záběry na nekonečné řady čehokoli měl možná něco dělat, než to přeroste do něčeho vážnějšího... ;)

Ne, vážně - asi to bylo tím, že jsem asi čekal něco jiného. Nejspíš zajímavý dokument, ze kterého se něco dozvím, a ne jedenapůlhodinovou nudu, která snad něco řekne jen člověku, který v životě nevytáhl paty z velkoměsta a šokuje ho, že jíme ta loztomilá kužátka, vajíčka snad že rostou na stromech a na prasátkách dozrávají kýty a bezbolestně z nich odpadávají... :-D Jediné, co mě na tom zaujalo, bylo to extrémní množství tupé pásové práce, kterou ti lidi musejí dělat. To bych se zbláznil.

pan Kolíček řekl(a)...

Bohužel jsem dokument zaspal, ale mám ho nahraný, takže jsem sám zvědavý. Doufám,že zklamání nebude tak velké :o)

Anonymní řekl(a)...

Tak už jsem to viděl a fakt děs. Kdyby to aspoň prostříhali na 20 minut a opatřili komentářem, mohl to být ucházející naučnej film pro první ročníky zemědělskýho učňáku :)Takhle mě zaujala jen ta "kužátka" na pásu, měl jsem pocit že koukám na "THE WALL". Jo a taky ten lhostejnej výraz většiny zaměstnanců.. :) A pro ty co si ho jako já nahráli mám radu: dá se to sjet vyšší rychlostí, pak ten film přežijete a o nic nepřijdete :)