pondělí 4. února 2008

Nuda v Brně?

Nuda v Brně opravdu není! Přesvědčil jsem se o tom i já. Kamarádi mě pozvali na vernisáž výstavy české autorské keramiky a porcelánu, která se konala 4. 2. 2008 v Lužánkách - pro neznalé je to nejstarší brněnský městský park, ale také stejnojmenné centrum volného času, viz také encyklopedie Wikipedie.

Ještě předtím jsme si zkrátili čekání procházkou po městě. No procházkou - kroky nás neomylně vedly na náměstí Svobody. Tam se totiž nachází prodejna delikátních sýrů a já si připadal jako v "jiříkově" vidění. Tolik druhů, chutí a vůní se hned tak nevidí. Nejsem zrovna odborník na tento druh lahůdek a proto jsem si nechal rád poradit od milé paní prodavačky.
Na vernisáž jsem si odnesl voňavý tvrdý sýr beaufort AOC a brebiou - francouzský ovčí sýr. Ovšem nebylo času nazbyt a proto se tam zítra vydám znovu - tentokrát na důkladnější prohlídku, o které vás co nejdříve spravím. Více na guspe.cz.

Ale zpět k výstavě - oficiálně se jmenuje Výstava Sdružení keramiků Brno.
Setkat se tu můžete s pracemi skoro dvou desítek autorů, kteří vytvářejí svá díla z keramické hlíny, kameniny, porcelánu ... a vrhají se i do odvážných kombinací se dřevem, sklem nebo kovem. Výstavní sál plný pozvaných hostů působil chvílemi "těsně", ale přesto se tu člověk neztratil a atmosféra byla provoněná dobrým vínem - určitě moravského původu :o) Nesmím ještě zapomenout na neznámého kytaristu (jeho jméno mi bohužel zůstalo utajeno), který svěže hrál a hrál a chvílemi snad i trošku improvizoval :o)
Věřte mi, že jsme zvesela odcházeli do brněnské tmy plní zážitků ...

A nyní malá ochutnávka z připraveného menu:

Radka Linhartová

ještě jednou Radka Linhartová

Prokop Veselý

Lubomír Hluštík

Josef Smutný

Jaromír Kotisa

Z Brna zdraví pan Kolíček!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Keramika je moje velká láska. Krásný kumšt, jak vidno z obrázků. Dík za ně!

pan Kolíček řekl(a)...

Však jsem si na Vás také hned vzpomněl, jsem rád, že udělaly radost :o)