čtvrtek 19. března 2009

Co nestihnu ...

… a doporučuji.

Dobrovolný svazek obcí Modré Hory (Bořetice, Kobylí, Němčičky, Velké Pavlovice a Vrbice) pořádá 21. a 22. března první ročník vinařské akce Festival otevřených sklepů. Celé to začne v sobotu v 9 hodin před městským úřadem ve Velkých Pavlovicích, sklepy budou v jednotlivých obcích otevřeny od 10 do 21 hodin, v neděli od 11 do 18 hodin.

Kromě bohaté nabídky skvělých vín od místních věhlasných vinařů (s nimiž se osobně setkáte) se můžete těšit i na rozličné gurmánské specialitky – jemnou zabijačkovou paštiku s opečenými toasty a dobromyslí, hrušky s kozím biosýrem, olivovým olejem a barevným pepřem, čerstvě uzenou vepřovou krkovici, guláše a vepřové steaky, domácí dezerty, vinné želé ... A komu, tak jako mě, unikla vinařská komedie Bobule, může ji zkouknout v pavlovickém kině v sobotu od páté hodiny odpolední.


Kdo má místo vína raději něco ostřejšího, ten ať nemešká a zavítá na Horňácký košt slivovice a jiných ovocných destilátů do Velké nad Veličkou. Koštovat se zde začne v sobotu 21. března ve tři hodiny odpoledne, ucucávačům k tomu bude vyhrávat cimbálka Jarka Miškeříka a na nějaké to občerstvení prý také dojde. Celkem bude možné ochutnat na 400 degustovaných a vystavených vzorků z celého horňácka.

Tak to, bohužel, nestihnu. Zato, doufám, stihnu příchod jara. Stane se tak zítra, 20. 3. ve 12:43, bez fanfár a o to dychtivěji. Očekávám ho už dlouho a přivolávám nákupem kočiček na trhu a obdivováním sněženek v parcích. Snad přinese trochu lepší nálady a úsměv do „pozimních“ a zamračených ksichtíků (dosavadní počasí tomu příliš nepřálo). Už se móóóc těším :o)


Hezké jaro! Kolíček :o)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No, ale co možná stihnete, jsou 3.4. košty Lučiny (jak jsem před časem posílala odkaz na jejich stránky). Zrovna dneska jsem potkala známého od nich a říkal mi o tom.;-)
aida

pan Kolíček řekl(a)...

aida:
myslíte tu Besedu u cimbálu s ochutnávkou vín? Doufám, že jo, koukal jsem na jejich letáček s pozvánkou minulý víkend ve vinotéce na Josefské a říkal jsem si, že by to mělo konečně vyjít :o))

Anonymní řekl(a)...

Jo, to je ono. Bývá tam tak cca 200-400 vzorků vín, k tomu cimbálka, tanečky a dobré pomazánky od děvčat ze souboru. Jestli tam půjdeme my ještě nevím, nějak toho máme poslední dobou moc, ale ráda bych.
aida

http://dedalebeda.bloguje.cz řekl(a)...

Krásné Velikonoce Kolíčku ti přeje
---(:-§o))) ,.DL.