středa 27. srpna 2008

Letní trhové slavnosti


V sobotu 30. srpna bude poklidná prázdninová atmosféra tradičních Tišnovských trhů zčeřena netradičním programem. Od osmi do deseti hodin Vám bude hrát k poslechu (i tanci) Duo Kvasarka ze Sentic ... Kromě sentického medového piva se na trzích můžete občerstvit jehněčí specialitou Černohorské hraběnky, seznámit se s výrobu ovčích sýrů, zakoupit brynzu či žinčicu manželů Korenkových. Poznat rozdíl mezi ovčími a kravskými produkty můžete prostřednictvím sýrů a jogurtů rodinné farmy Němcovi. Kdo bude mít chuť spíš na sladké, může si vybrat z domácích moučníků - medovníky, tradiční frgály, svatební koláčky, různé druhy závinů (i slaných), bábovky, věnečky, trubičky ...

V deset hodin nastane čas pro děti ( a nejen ty) - Divadlo Prkno z Veverské Bítýšky zahraje pohádku O Kulišákovi. Příběh o myšce Elišce, ptáčkovi Jarabáčkovi, hafanovi Bafanovi, uzené Klobásce a zlém ptákovi Kulišákovi, který se, jak už to v pohádkách bývá, nakonec polepší :o)

Po celé dopoledne můžete na trzích vybírat z nabídky ekozemědělců, pekařů i biopekařů, biopotravinářů, cukrovinkářů, fairtradeprodejců, keramiků a rukodělců z Tišnovska i celé Moravy.

Poznámka nakonec: Vzhledem ke kapacitě výrobců a pěstitelů je největší výběr po osmé hodině ranní, takže kdo zaváhá …

Celý program a další informace najdete na trhy.tisnovsko.eu

Žádné komentáře: