neděle 25. května 2008

A nyní trochu hudby

Pevně doufám, že se vám po mém posledním článku neudělalo nevolno. Pokud snad ano, mám zde pro vás malou náplast. Kostel Nanebevzetí Panny Marie na Jezuitské ulici v Brně hostí v úterý 27. května 2008 jedinečné hudebníky: českého varhanistu a odborníka na staré klávesové nástroje Martina Jakubíčka, amerického basistu a loutnistu Joela Frederiksena a rakouského tenora a saxofonistu Berndta Olivera Fröhlicha. Společně s německým Ensemble Phoenix z Mnichova představí v české premiéře evropskou barokní hudbu obohacenou o prvky jazzu.

Koncert, nazvaný Laudate Dominum, je první z řady tří koncertů hudebního projektu Mezi Marsem a Venuší, který se uskuteční v tomto roce v Brně - zbývající dva proběhnou v listopadu a v prosinci, mnichovský sbor na nich doprovodí Hradišťan Jiřího Pavlici a brněnská Kantiléna.

Máte-li tedy čas a chuť, neváhejte. Skvělé obsazení a překrásné prostředí barokního kostela s dobrou akustikou slibuje jedinečný zážitek. Koncert začíná v 19:30, vstupenky můžete zakoupit v BKC na Běhounské 17 či v Domě pánů z Lipé na Náměstí Svobody. Já půjdu určitě!

Kolíček

Žádné komentáře: