čtvrtek 31. ledna 2008

Co je nového ...

Chystám pro vás další chutný víkendový recept, ale na ten si musíte počkat. Nejdříve se musí vymyslet, uvařit, nafotit a výsledek ochutnat :o) Také zabrousím do mé soukromé beletristicko-kulinářské sbírky a seznámím vás s knihami, které jsou pro inspiraci chuťových buněk jako stvořené.

Zatím bych vás rád pozval do své oblíbené brněnské kavárny - jmenuje se Spolek a je spojená s příjemným knihkupectvím, kam můžete odbíhat od rozpité kávy. Ta je podávána se vším všudy - se sklenkou vody a malým koflíčkem ohřátého mléka. Ve Spolku si můžete vychutnat i dobré víno, na výběr je sudové i jakostní a specialitou je BIO víno, které se v kavárnách hned tak nevidí. Pro rychlé zahnání žízně se tu točí Budvar, který má vždy správnou míru a říz.

Jednoduše sestavený jídelníček věrně odráží heslo "méně je někdy i více". Jídla jsou vždy chutná a víte co čekat, což mi jako člověku nerozhodnému absolutně vyhovuje. Doporučit můžu kuřecí penne s lahodnou smetanovou omáčkou a kari, špenátový štrůdl, který jsem zde poprvé ochutnal v den své maturitní zkoušky a na malý hlad tousty - dva křupavé čtverce naplněné sýrem podle vaší chuti, nejlepší je ovšem niva!

Co ve Spolku nemůžete očekávat je krátké posezení na jedno kafe a honem pryč. Obsluha vám dopřeje dost času si vybrat, s úsměvem vám vše naservíruje, taktně dolévá a doobjednává a nechá vás užívat si chvíli klidu - jakoby se zastavil čas. Pravda, nějakou dobu mi trvalo zvyknout si na zdejší tempo, ale jsme za to teď rád. Vím že ve Spolku najdu vždy pohodu, jakoby by byl člověk v jiném světě, bez shonu a povinností. Není proto náhodou, že právě zde se před měsícem zrodil pan Kolíček, protože je to prostředí více než inspirativní.
A kdo ví, třeba se tu potkáme, až vás vaše kroky zavedou do Brna a vy si vzpomenete na kavárnu Spolek.

Na adrese www.spolek.net najdete vše co potřebujete.

zdraví vás pan Kolíček


4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Posty z Brna a ještě k tomu chlap! Zajímavé! S tou identitou nevím, nemůžu si pomoct, hned mě napadá inspirace panem Cuketkou, jenže originál je vždy jenom jeden a v tomto případě třeskutě dobrej...Ale držím palce!

Anonymní řekl(a)...

Z Brna? To by byla křivda. Ale jste blízko - asi 30 km :o) a pokud čtete pozorně - s panem Cuketkou máme společné asi jen to "pan" v názvu! Ale protože jste kus ženské, jak vidno z fotky, přidám si vás do odkazů :o))

Unknown řekl(a)...

Spolek má jedinou nevýhodu - člověk se obvykle ztrácí v oblaku cigaretového kouře:( Čímž se neutralizuje příjemný dětský koutek, který i člověku s dětmi umožní vypít si to kafe v klidu.

pan Kolíček řekl(a)...

Pravda, někdy přes oblaka kouře nedohlédnu na nově instalovanou výstavu, ale co by to bylo za kavárnu bez cigáry :o) Dětem to rozhodně nepřeju, možná by ve Spolu mohli dětský koutek přestěhovat na méně frekventované místo - třeba ke klavíru, současné umístění u dveří k záchodu není taky zrovna košér :o)