pátek 11. ledna 2008

Kuře "Puci puci"

Na toto dobré a jednoduché kuře potřebujeme:

1 větší cibule
500g kuřecích řízků (prsní nebo stehenní)
sterilované nebo čerstvé žampiony
kari a sůl
mouku na zahuštění

Cibuli jemně nakrájíme a necháme zpěnit na oleji s kari kořením. Kuřecí řízky opláchneme a nakrájíme na kostky, přidáme do pánve a krátce orestujeme, aby se maso zatáhlo a bylo šťavnaté. Podlijeme vodou a dusíme a dusíme a dusíme do měkka, pravidelně ho kontrolujeme a dolíváme vodu.
Až je maso hotové vložíme nakrájené sterilované žampiony (pokud použijeme čerstvé, nejdříve je orestujeme na másle a krátce podusíme), zahustíme hladkou moukou a dochutíme solí.
Hotové kuře podáváme s vařenou rýží nebo bramborem.

Dobrou chuť přeje pan Kolíček

Žádné komentáře: