pondělí 21. ledna 2008

Dobrá rýžová miska

Co měl Kolíček o víkendu k obědu? Hrnec od medu! A co k večeři? hrnec od peří!

Ne ne, vařilo se skoro exoticky!
Potřeba je (asi tak pro dva až tři): dvě větší rajčata, menší žlutá paprika, půlka hlávky brokolice, menší pórek, půl paličky česneku na plátky, kukuřice z malé konzervy, pytlík krevet (mohou být mražené), suché bílé víno, máslo, olej, muškátový květ, kurkuma, sůl pepř a hlavně rýže.

Předpříprava: rozmrazené krevety a kukuřici osmahněte na másle s troškou soli, půlkou česneku a dejte stranou.

Ostrá příprava: pórek nakrájejte na kolečka a dejte do pánve společně s olejem a paprikou nakrájenou na proužky. Smažíte dokud není paprika na skus měkká. Poté přidejte oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, brokolici natrhanou na růžičky, zbytek česneku, bílé víno s troškou vody a duste. Pravidelně podlévejte vodou a kontrolujte - mírou je tuhost brokolice, až je měkká přidejte přichystané krevety s kukuřicí a bez poklice nechejte vyvařit přebytečnou vodu. A teď koření - solíme a pepříme podle chuti, muškátovým květem šetřete, je dost aromatický a nakonec lžička kurkumy na dobarvení.

Vhodnou přílohou je rýže, vyberte si druh který máte rádi. Tip na vaření - aby vám rýže ladila s pokrmem, přisypte do vroucí vody dvě lžičky kurkumy, rýži to pěkně obarví.
A výsledek? Budete překvapeni z křehkosti krevet na másle a z brokolice, která do sebe natáhne chuť vína!

Dobrou chuť přeje pan Kolíček
P.S.: jak se Vám líbí mé první foto?









3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrych zeleninovych receptu neni nikdy dost. Ze ctvrteho obrazku je jasne videt, ze mate varecku pevne v rukach! ;o)

Anonymní řekl(a)...

Ta fotka je vážně super!!! A pochvala patří celému blogu, jen tak dál, prosím! (ať to má i nadále nějaké volume jako v prvních příspěvcích:-)

pan Kolíček řekl(a)...

sektit: A ještě líp to celé chutnalo :o)) díky za podporu!